HEMELSE VADERS

E N  H U N  D O C H T E R S

VERHALENBUNDEL

Marianne Koopman

Marianne Koopman

Marianne Koopman (Amsterdam, 1959) is zangeres. Ze treedt regelmatig op en geeft graag zangles. Gedurende haar carrière als uitvoerend musicus, waarbij ze zowel klassiek repertoire (opera, oratorium, kamermuziek) als musical, jazz en wereldmuziek vertolkte, groeide haar interesse voor het geschreven woord, dat onverbrekelijk met het zingen verbonden is. De combinatie van taal en melos houdt haar altijd bezig en komt in haar huidige programma: 'Bitterzoet Garnituur' veelzijdig tot bloei. 

Ze begon met het schrijven van toelichtingen op haar concertprogramma’s en korte verhalen. Tegenwoordig schrijft ze cabareteske liedteksten, Nederlandstalige hertalingen van (klassieke) internationale vocale muziek voor kinderen en verhalen en columns. 

Marianne komt uit een traditioneel Rooms-Katholiek gezin met vier kinderen, waarvan zij de oudste is. De band met haar vader was warm. Hun wederzijdse liefde was groot, diep doorvoeld en onuitgesproken. Zijn overlijden kwam niet onverwachts en werd een bron van inspiratie. In briefvorm beschrijft en verwerkt ze haar verdriet. In de toekomst wil ze graag meer tijd aan het schrijven besteden.

www.zin-tuig.blogspot.nl, www.mariannekoopman.nl.

Marianne schrijft over haar vader Wijnand Koopman (1926-2015).