HEMELSE VADERS

E N  H U N  D O C H T E R S

VERHALENBUNDEL

Anne-Rose Hermer

Anne-Rose Hermer

Anne-Rose Hermer (Rotterdam, 1968) is freelance schrijfster/journaliste en schrijft onder andere jeugdboeken voor jongeren met lees- en leerproblemen, korte verhalen voor volwassenen, gedichten en af en toe historische verhalen. Als journaliste schrijft ze bijvoorbeeld voor De Verzamelkrant, Prachtvondsten en De Kanttekening. Ze woont in Rotterdam en deelt haar woning met haar eigenwijze kater Bob (mei 2018), die literair is ingesteld. Hij leest hoofdzakelijk Ik ben lekker stout van Annie M.G. Schmidt.

 

Sal Hermer had in Frankrijk gewoond. De Franse taal speelde een belangrijke rol in zijn leven. Het was werk, maar ook liefde die werd geuit bij zijn muziekkeuze. 

Hij was een fan van het Nederlandse cabaret. Wim Kan en niet te vergeten Wim Sonneveld behoorden tot zijn favorieten. Klassieke muziek en Franse chansons voerden echter de boventoon, zoals Les feuilles mortes van Yves Montand.

Anne-Rose schrijft over haar vader Sal Hermer (Rotterdam, 16 juli 1908 om 14.50 uur, overleden in Rotterdam op 11 juli 1979 om 14.50 uur). De crematie vond plaats op zijn eenenzeventigste verjaardag. Hij hield er van om dingen goed af te ronden en zou er zelf zeer tevreden over zijn geweest.